Hé hallo mooie vrouw.

Ik ben Arina Kuijpers.
Scrum Coach voor ambitieuze
vrouwelijke ondernemers.

Hé hallo mooie vrouw.

Ik ben Arina Kuijpers. Scrum Coach voor ambitieuze vrouwelijke ondernemers.

13_comp_20200910-DSC08814_vierkant

Ik woon in Amersfoort. Lekker burgerlijk in een hoekhuisje met een magnolia boompje in de achtertuin. Wel zonder beestjes, want daar ben ik helaas allergisch voor.

Ik ben getrouwd met Herre, een knappe ICT-er en moeder van Marit (7 jaar) en Lars (5 jaar).

Ik ben een structuur junkie. Zowel in mijn persoonlijke leven als in mijn onderneming ga ik heel lekker op structuur. Een app voor mijn huishoudelijke planning, een planner voor mijn persoonlijke doelen, onze gezinsadministratie inclusief future planning. Alles waar ik kruisjes of vinkjes kan plaatsen, met Stabilo stiften of digitaal, ik houd er van!

The things I love en die top prioriteit hebben in mijn leven:

Magische morgen
Mijn werkdagen start ik vroeg in de ochtend voor mijn magische morgen rituelen. Ik mediteer, schrijf een prayer to the divine, lees een stuk uit een interessant boek en schrijf mijn dagstart. De dag op deze manier proactief opstarten voordat ik de broodtrommel-race in stap, helpt mij enorm om op mijn werkdag met focus en vanuit flow super veel gedaan te krijgen.
Mijn gezin
Ik weiger te kiezen tussen een succesvolle business en tijd doorbrengen met mijn jonge kinderen. Met behulp van Scrum run ik een fulltime business onder schooltijd. Uiteraard werk ik in tijden van een lancering, of bij het uitwerken van nieuw aanbod wel eens wat extra uren in de avond of in het weekend. Maar mijn middagen zijn voor de kids!
Ondernemen
Toen ik zwanger was van mijn oudste en mijn eerste bedrijf on hold zette, was het plan dat ik een aantal jaren huisvrouw zou zijn. Ik geloof dat ik behoefte had aan enige rust na mijn wilde jaren als evenementen organisator. Maar mijn dochter was nog maar een paar maanden oud toen ik mijn tweede bedrijf oprichtte. Ik kan het niet helpen, ondernemen is mijn natuur!
Persoonlijke ontwikkeling
Ik kom van ver, heb de nodige life events mee gemaakt en ging daar niet altijd even handig mee om. Na mijn burn-out gooide ik het klassieke roer om en sindsdien ben ik een zelfontwikkeling junkie. Inzichten zijn niet langer een gevaar, maar een plezierige uitdaging om er iets moois mee te doen!
Vorige
Volgende

Met de inkt van mijn diploma net droog stapte ik 13 jaar geleden naïef en vol dromen het ondernemerschap in.

Waarom ik ondernemer werd?

Nou gewoon, omdat ik als evenementen organisator in rustige weken niet op allerlei andere afdelingen geparkeerd wilde worden voor 1001 kutklusjes. Heel chique verhaal.

De interessantere vraag is waarom ik ondernemer ben gebleven.

Het ondernemerschap is een reis waarin ik in elke fase van mijn leven de vrijheid heb gevonden om te zijn wie ik ben en te doen waar ik het allerbeste in ben.

Ik leerde de afgelopen 13 jaar vallen en opstaan, hoog vliegen en veilig landen, en groeide van meisje naar business vrouw. Ondernemen daagt me uit mezelf te blijven ontwikkelen. Soms heel erg vermoeiend, maar meestal gewoon heel erg boeiend.

481486b9-ceba-4d8f-a32a-b0babafd4ea1
In deze 13 jaar ben ik eigenaar (geweest) van drie bedrijven:
SONY DSC

Arina Evenementenorganisatie

Als projectmanager was ik dé partner voor creatieve chaoten en improviserende pioniers in de cultuursector. In het proces van idee naar uitvoering bood ik hen structuur en overzicht, zodat hun (soms wilde) ideeën konden worden uitgevoerd.

Slider set Colour 1 met ketting

Webwinkel Liefs Arina

Het was mijn grote droom toen ik 16 jaar oud was: een sieraden winkel. Zo’n winkeltje in een smal schattig zijstraatje waar je urenlang kan snuffelen en de eigenaar je een praatje en een kopje thee aanbiedt. Met Liefs Arina bouwde ik deze droom online.

09_comp_20200910-DSC08893

Arina Kuijpers Coaching

Ik vind het ongelooflijk bijzonder om bij te mogen dragen aan het ondernemersproces van mijn klanten. Hun weg van dromen en ambities naar een realistische planning met haalbare stappen, met als resultaat de groei naar meer focus, succes en plezier in hun ondernemerschap.

Ik ben er heel trots op dat ik mijn klanten kan ondersteunen in hun groei en ondernemersplezier met mijn aangepaste Scrum methode speciaal voor ondernemers.
Nooit gedacht dat iets wat begon vanuit nieuwsgierigheid en voor mijn eigen ontwikkeling, uit zou groeien tot zoveel moois voor mezelf, mijn business en andere ambitieuze vrouwelijke ondernemers…
Door na verlies en burn-out

Lange tijd bestond mijn leven uit verdriet, pijn en angst. Mijn zusje vocht jarenlang een hevig gevecht tegen depressie, borderliner en een eetstoornis, maar gaf uiteindelijk op. Na haar dood stortte ik mij vol op mijn bedrijf. Voor de buitenwereld was ik een sterke vrouw, een bikkel, een doorzetter, maar van binnen was het een vlucht naar controle.

Mijn bedrijf bewoog met mij mee. Ik werd moeder, zette mijn wilde en drukke leven als evenementen organisator in de vriezer en bouwde een cadeau webwinkel voor moeder en kind. Een heerlijk leven, waarin ik én er veel voor mijn kinderen kon zijn én mijn creatieve ondernemers ei kwijt kon.

Na de geboorte van mijn zoon zette een burn-out mij compleet stil. Achteraf gezien niet onverwacht natuurlijk, want ik had veel te lang in standje overleven mijn leven geleid. Vanuit stilstand stelde ik voorzichtige doelen en kwam langzaam weer in beweging. Veel kleine stapjes samen werden een intense ontwikkeling naar een veel gelukkigere Arina.

Ik weet hoe een leven vol zwaarte voelt.

Juist dat maakt dat ik nu elke dag kies om te leven en ondernemen met passie en focus. Door alles te voelen, te onderzoeken en te genieten van elke stap in de richting van mijn doelen. En alleen te doen waar ik écht goed in ben en waar ik van geniet.

Ik heb mijn ervaringen omgezet in passie en commitment om de weg voor andere ambitieuze vrouwelijke ondernemers gemakkelijker te maken.

Ik wil niets liever dan dat ook zij kunnen groeien naar meer focus, succes en plezier! Elke dag opnieuw zet ik mij daarvoor vol passie in als Scrum Coach voor ondernemers!

Funny Facts about me

Vinkjes zetten junkie
Ik ben een enorme vinkjes zetten junkie. Het komt regelmatig voor dat een actie op meerdere plekken staat – in Trello en op een post-it naast me – en met plezier vink ik dan twee keer dezelfde actie af.
Cola light
Mijn dagelijkse guilty pleasure is aan het eind van de middag een blikje cola light drinken, mijn favoriete frisdrank. In het weekend giet ik er wel eens een fraai scheutje whiskey bij.
Gluten- en lactose intolerant
Ik ben gluten- en lactose intolerant. Niet echt een funny fact, maar wel een feit dat veel invloed heeft op mijn leven. Ik mag/moet altijd overal veel vragen stellen over het eten en drinken. Gelukkig is er steeds meer aanbod voor mij.
Met een kleedje op de bank
Op de bank thuis heb ik mijn eigen plekje, het chaise longue deel van de bank, waar je mij van -10°C tot 30°C kan vinden met een kleedje over mijn benen. Met de voetjes lekker comfortabel omhoog is voor mij pure ontspanning. Naast me ligt altijd een boek, mijn tablet of het Flow magazine.
Gold Rush
Ik ben gek op Discovery Channel shows zoals Gold Rush. Ik vind het fascinerend hoe fearless en gecommitteerd die golddiggers meebewegen met (technische) omstandigheden.
Teveel creatieve hobby’s
Kan je teveel creatieve hobby’s hebben? Ik ben dol op sieraden maken, schilderen, knutselen, borduren, kleuren, journaling en zelfs met strijkkralen doe ik graag met de kids mee. De grote uitdaging is natuurlijk om voor al deze creatieve hobby’s tijd te maken.
Het bliksem moment
Het moment dat ik – als door de bliksem getroffen – mij realiseerde dat ik Scrum kon laten werken voor ondernemers en hoe fucking tof dat zou kunnen zijn, was ik bezig met het ophangen van de was. Dat, en onder de douche, zijn de plekken waar ik tot mijn meest geniale inzichten kom.
Vorige
Volgende
Het is mijn grote droom om Scrum voor ondernemers uit te breiden naar een beweging waarbinnen heel veel geweldige vrouwelijke ondernemers de ruimte voelen om stralend ambitieus en succesvol te ondernemen!

In die droom breng ik deze vrouwen samen in de Scrum Community en ontmoeten we elkaar op events waar ik met hen aan de slag ga in workshops. Zo kunnen we elkaar motiveren, inspireren en doorpakken met al het moois dat wij ambitieuze vrouwen de wereld hebben te bieden.

“Oeps, zei ik dat hardop?”

02_comp_20200910-DSC08828_vierkant

Ja, daar sta en ga ik helemaal voor!

Mijn doel als Scrum Coach is zo veel mogelijk ambitieuze vrouwelijke ondernemers leren ondernemen met Scrum:

Het complete pakket om jouw leven als ambitieuze vrouwelijke ondernemer gemakkelijker en leuker te maken.

Niet zoals het hoort, maar op een manier die goed en kloppend voelt voor jou.

In een structuur die een stevig fundament biedt, maar waarbinnen je alle ruimte hebt om het helemaal eigen en persoonlijk te maken.

Zodat het perfect bij jou en jouw business past.

Je ambities waarmaken op een moeiteloze en leuke manier.

Het kan.
Ik leer je graag hoe!

Ik bied je diverse manieren om te starten met Scrum.

Daarnaast bied ik ook coaching op persoonlijke blokkades en maatwerk voor teams en kleine bedrijven (2-10 personen).

Wil je daarover in gesprek, plan dan onder aan de pagina een gratis strategie sessie.
Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Heb je vragen?

Plan een gratis kennismaking in mijn digitale agenda

Jouw female expert groei en het verstevigen van je expert positie, is een proces dat bestaat uit vele lagen, stappen, keuzes en acties. Je verliest hierin snel het overzicht.

Tijdens onze kennismaking, een gratis en vrijblijvend online gesprek van 30 minuten, zoomen we in op jouw verlangens, onderzoeken we samen welke acties er vanuit jouw huidige positionering prioriteit hebben, en wat ik voor jou kan betekenen in dit proces.

Arina Kuijpers | Female Expert Coach draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders